VISSZA  A HÍREKHEZ

Kezedben tartod az életed!

A magyar származású, Bécsben élő híres kutató, Dr. Dávid Tamás professzor kollégáival 16 évig folytatott kutatómunkát vissza-visszatérően az Amazonas vidékén élő indián törzseknél. Sikerült Európába hozniuk egy teakeveréket, amely bizonyítottan erősíti az immunrendszert és jól befolyásolja a rákos megbetegedéseket. Kutatásaiért öt évvel ezelőtt megkapta az osztrák becsületrendet.

A CoD™ teakeverék Ausztriában és Németországban regisztrált, száz százalékban természetes táplálék-kiegészítő, mely mellékhatás nélkül szolgálja a szervezet méregtelenítését, az immunrendszer erősítését, többek között segítséget nyújt a daganatképzés megelőzésében bizonyos rákfajtáknál. Hozzájárul a reménytelen rákbetegek életének meghosszabbításához, fájdalmainak csökkentéséhez.

Dr. Dávid Tamás professzort Szolnokon tartott előadása alkalmából kérdeztük kutatásairól és az évek során szerzett nemzetközi tapasztalatairól.

   

- Harminc évvel ezelőtt volt egy sikeres ötletem a csípődysplasiával kapcsolatban, amely miatt többek között Dél-Amerikába is meghívtak, ahol sok a csípőficamos beteg. A Sao Paulo-i klinikán ismertem meg a yanomami indiánok sámánját, Katunkát, akinek az unokáját szintén megoperáltuk. Katunka a sikeres műtétért a bizalmába fogadott, és megismertetett az általuk használt gyógynövényekkel. A yanomamik óriási fitoterápiás tudással rendelkeznek, amelynek eredete évezredekre nyúlik vissza. Hozzá kell tennem, hogy közöttük a rák igen ritkán előforduló betegség. Megismertünk egy teakeveréket, amelyet nagyon régen és állandóan fogyasztanak. Az volt a gondolatunk, hogy ha sikerül tudományosan igazolni pozitív hatását, mellékhatás-mentességét és egy állandó garantált minőséget biztosítani, akkor kis lépést tettünk a rák elleni küzdelemben. Azoknak a betegeknek akartunk segíteni elsősorban, akik a sebészeti, kemo- és radioterápia után reményteleneknek számítottak már. Az volt a célunk, hogy az életüket meghosszabbítsuk, jobb életminőséget és fájdalommentességet biztosítsunk.
Az első sikereink után kaptunk az osztrák tudományos minisztériumtól egy megbízást a kutatásra. Az én gondolatom az volt, hogy a tea táplálék-kiegészítő legyen, és mindenki hozzájuthasson. A hatások mára tudományosan tudományosan bizonyítottak, több ország híres intézeteiben (bécsi egyetemi belgyógyászati klinika, Max Planck Intézet, Harvard Medical School, Weizmann Institute of Science) végeztek vizsgálatokat. Több ezer olyan páciens kapta a teakeveréket, akiknek néhány napjuk vagy hetük volt hátra. Ennek ellenére hatvan százalékuk évek múlva is él azoknak, akik isszák a teát és átálltak az általunk javasolt táplálkozásra. Ez utóbbi nagyon fontos. Szeretnénk, ha hazánkban is mindenki tudná, hogy a helytelen táplálkozás elhagyásával, belső miliőnk megváltoztatásával megakadályozhatjuk a ráksejtek szaporodását, vagy legalábbis stabilizálhatjuk a meglevő állapotot, és az immunrendszer erősítésével vissza tudjuk szorítani, a CoD™ tea segítségével pedig 3-23 százalékban el tudjuk tüntetni az áttéteket.
A rák több tényező által befolyásolt betegség, legalább hatvan-hetven százalékban a hiányos és helytelen táplálkozással függ össze. Ez az egyik súlyos probléma hazánkban. A másik komoly gond nálunk a rettentően elterjedt dohányzás és alkoholfogyasztás. Nem hagyhatjuk ki a szexuális magatartást sem, amelynek a méhnyak-rák kialakulásában van jelentős szerepe.

- A CoD™ tea egy újabb csodaszer ?

- A mi teakeverékünk nem csodaszer, csak egy kis tégla a rák elleni küzdelem épületében. A mi fő feladatunk pedig a kutatás mellett informálni a reménytelen betegeket minden olyan alternatív lehetőségről, ami a sebészeti, kemo- és sugárterápia mellett az életét meghosszabíthatja, és életminőséget ad. Minden embernek joga van tudni, hogy miképpen tudja még az életét megmenteni bármilyen más, tudományosan igazolt módszerrel.
Nem vagyok a kemo- és a radioterápia ellensége, de ezek hatását és határait becsületesen ki kell mondani, és nem szabad több reményt adni a betegeknek, mint a tények. Közismert ugyanis, hogy jó hatásuk mellett súlyos mellékhatásaik is vannak Magyarországon egy rákdiagnosztikai centrális laboratóriumot kellene létrehozni (Ausztriában, Németországban működik ilyen), ahol meg tudják határozni minden rákbeteg esetében, hogy milyen kemoterápiára érzékenyek a ráksejtjei, milyen állapotban van az immunrendszere. Mert ha valaki "csak úgy" kap kemoterápiát, lehet, hogy még jobban tönkreteszik az immunrendszerét, a vese-, máj- és szívműködését, és elveszik a lehetőséget is, hogy tovább élhessen, mert az alkalmazott terápia ellen a ráksejtjei éppen rezisztensek. Én a nem célzottan alkalmazott kemoterápiák ellen vagyok.

- Ön azt állítja, hogy "kezedben tartod az életed", mivel a táplálkozás és a helytelen életmód a fő bűnös a rák kialakulásában.

- Dr. Kovács Pál volt egészségügyi miniszterrel szerettük volna megvalósítani az óvodákban, iskolákban a helyes táplálkozást. Második lépésként rákdiagnosztikai labort terveztünk, a harmadik lényeges elem a káros szokások, a dohányzás, az alkohol, a helytelen életvitel elleni fellépés lett volna. Rákinformációs centrumot is terveztünk, ez meg is valósult Győr mellett. Sokan ugyanis nem tudják, hogy milyen szerepe van a rák kialakulásában a helytelen táplálkozásnak, valamint, hogy mennyire okszerűen összefügg az immunrendszer állapota és a rák. A mindannyiunkban keletkezett elváltozott sejtek ellen az immunrendszer sejtjei fel tudnak lépni, ha a táplálkozással olyan belső miliőt alakítunk ki, mint az indiánok.

- Önnek az a nézete, hogy a rák egy vészfék, egy jelzés, ami azt mutatja, hogy rosszul élünk?

- Egyértelmű. A vészfék azt jelzi, hogy változtassuk meg eddigi táplálkozásunkat, mert az rákhoz vezetett, változtassunk az életmódunkon, ami a lelki problémákat, a stresszt, a családi életet stb. illeti.

- Az Ön felesége rákban halt meg sok évvel ezelőtt. Emiatt a személyes tragédia miatt vált a rák elleni harc megszállottjává?

- Az egész kutatócsoportom fanatikusan idealista, és mindent megteszünk a terminális rákbetegekért. Azért alakítottuk ki ingyenes tanácsadó központokat a világ minden részén (Magyarországon a címe: Nemzetközi CoD™ Rák Információs és Prevenciós Központ Közalapítvány, 9155 Lébény, Pf.: 9. Telefon/fax: 96/360-539), mert ezek az emberek ott állnak elkeseredve, és senki nem törődik velük, a társadalom sem.
Ha van pénzük, akkor még elmehetnek az orvoshoz, ha nincs, akkor várják a halált.
Szeretnék a tea magyarországi gyártásához olyan partnert keresni, akivel úgy lehetne együtt dolgozni, hogy a teakeveréket hazánkban mindenki számára megfizethetővé tegyük.

(NÉPLAP, 1999 október)

^ oldal tetejére

VISSZA  A HÍREKHEZ