VISSZA  A HÍREKHEZ

2008. április Erdélyi Örmény Gyökerek
Béres L. Attila

Új utakon a rákbetegek életéért

Nagycsütörtökön, a Fővárosi Örmény Klub márciusi műsorán, a Terézvárosi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnökének Wertán Zsoltné Kinga asszonynak felkérésére assoc.prof. mag. dr. Dávid Tamás, a nemzetközileg ismert és elismert rákkutató tartott közel kétórás vetített képes előadást „A Rák megelőzésének és komplementer kezelésének legújabb lehetőségei” címmel. Az előadás szövege szerzői joggal védett, így azok sajnálhatják igazán, akik ezen az esten távol maradtak.

A honismereti műhely szellemébe illően a háziasszony szerepét átvevő Kiss Magdolna újságíró az előadás végén elmesélte, hogy az elmúlt években hétről-hétre, hónapról hónapra egyre többen jönnek a Gyógyult betegek klubjába, és az is nagy öröm számukra, hogy sokan jelzik, jobban vannak, gyógyulnak. Ezzel erőt adtak azoknak, akik elkeseredetten, sokszor sírva kérnek segítséget.

A klubesten megjelenteknek a Gyógyult betegek klubjának egyik tagja, Julika megrendítő vallomást tett áttétes daganatos betegségének felfedezéséről, az operációról, az első kemoterápiás és sugárterápiás kezelés közbeni lelkiállapotáról. Akkor látta meg a televízióban Dr. Dávid Tamás professzor előadását arról, hogyan lehet gyógyulni ebből az állapotból, és a tévében hallotta a gyógyult betegek elbeszéléseit is. Ezután ő is segítséget kért és kapott a professzor úrtól a gyógyulásához, Lébényben pedig a terápiához szükséges tanácsokat, a teát, valamint a természetes C-vitamin tartalmú injekciókat a gyógyuláshoz.

Számos hozzászólás következett. A megelőzésről, az egészséges életmódról Benedek Endre, a gödöllői Szent István Egyetem nyugalmazott testnevelő tanára a könyvében leírtakat idézve kapcsolódott az előadás szelleméhez. Dr. Dávid Tamás professzor válaszolt a teahamisításra, a gyógykezelés árával kapcsolatos álhírekre. Elmondta véleményét azokról az orvosokról, akik nem alkalmazzák a rákbetegségek komplementer kezelését.

Ezután Wertán Zsoltné Kinga asszony, a Terézvárosi Örmény Kisebbségi Önkormányzat elnöke megköszönte professzor úrnak az előadást, Dr. Dávid Tamás pedig dedikálta „A RÁK megelőzése és komplementer kezelésének legújabb lehetőségei” című könyvét.

Assoc.prof. mag. dr. Dávid Tamás, a nemzetközileg ismert és elismert rákkutató
Erdélyi Örmény Gyökerek 2008. április

^ oldal tetejére

VISSZA  A HÍREKHEZ