VISSZA  A HÍREKHEZ

Dr.Dávid Tamás rákkutató

Nemzetközileg elismert kutató, az osztrák tudományos minisztérium munkatársa a budapesti születésű professzor dr. Dávid Tamás. Több mint 20 éve foglalkozik rákkutatással. Ennek egyik eredménye az a trópusi teakeverék, amelynek több, jótékony élettani hatását már igazolták. Eddig kilencféle daganattípusnál hozott gyógyulást, vagy a beteg állapotának stabilizálódását. A teát Ausztriában jegyeztették be táplálék- kiegészítőként, de itthon is elérhető. Igaz, megosztja az orvosokat.

"Hinni, szeretni, megérteni, segíteni."

Saját könyve utószavából idézett Dávid Tamás professzor. Ezt vallja kutatóként, és már gyerekkorában is erre nevelték.

Prof. mag.dr. Dávid Tamás kutató
"Nagypapámnak mindig a térdén ültem és mondta: kicsim, soha ne felejtsd el, próbálj mindig segíteni az embereknek. Ez bennem maradt, sok-sok évtizeden keresztül. Apám pedig nőgyógyász volt, és emlékszem, pláne azokban az időkben, az 50-es években, sokszor hívták éjjel, mentünk házmesterhez mindenhová, és apám nem kért semmit. Annak örült, hogy segíthettünk."

Dávid Tamás Budapesten született. Szülei válása után, 14 éves korától mondhatni egyedül élt. Tanult, sportolt. Újpesten cselgáncsozott, többször volt magyar bajnok, 1962-ben súlycsoport nélküli dan-kategóriában, hazánknak először Európa bajnoksági érmet szerzett. Közben a Szent István Egyetemen summa cum laude minősítéssel végezte el az állatorvosi szakot. Aztán az 1964-es nyári ötkarikás játékok évében elhagyta Magyarországot.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"Én nem akartam III/III-as lenni, nekem a becsület fontosabb volt. Nekem semmi bajom nem volt. Tanársegéd voltam, ünnepelt sportoló voltam, mindenem megvolt. De én nem akartam elárulni barátaimat a biztos pozícióért, a pénzért és ezért kellett elhagynom hazámat."

Bécsben kezdett új életet. 1969-ben, egy tudóscsoport vezetőjeként a fiatalkori csípőficam új operációs lehetőségeit kezdte el kutatni. Ebből az eljárásból később világszabadalom lett.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"Ez annyira elterjedt, hogy meghívtak Dél-Amerikába is minket, hogy mutassuk be ott is ezt a műtétet. Brazil fiúkat, lányokat operáltunk, és egy indián fiút, akinek a nagypapája a Yanomani indiánoknak volt úgymond a főgyógyszerésze és Katunkának hívták. Ő adott nekünk újságpapírba csomagolva különböző növényeket, kérgeket, leveleket, gyökereket."

Az akkor még ismeretlen növények jótékony hatására a brazil orvosok hívták fel a kutatók figyelmét. A főzetet naponta fogyasztó indiánok magas átlagéletkora is érdekesnek tűnt.

"Mindig szoktam kérdezni, hogy a képen, mit gondolnak, hány éves Katunka? Hát, nem úgy néz ki, mintha 95 éves lenne."

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"Amikor látta az öreg harcos, hogy az unokája talpra állt, -  előtte persze egy szavamat se hitte,  - örült és átnyújtotta a növényeket. Aztán kiszedtük belőle, hogy ez egy tea összetevője, hogy hogyan kell elkészíteni, hogy milyen hatása van. Na gondoltuk, akkor elvisszük és Bécsben összeállítottunk ebből egy teát. Akkor már volt egy ráksejt tenyészeti laborunk, hát megnéztük csontrákon. Az első 24 órában a csontrák-sejtek 90 százaléka elhalt. Persze ez óriási öröm volt és megrendeltük az összes, kapható legagresszívebb ráksejt-vonalat és megnéztük, az eredmények kiválóak voltak. Úgyhogy most is az áll, hogy 9 daganattípus ellen speciálisan hat."

Dávid Tamás professzor 20 expedíciót indított Dél-Amerika őserdeibe, majd Kínába, Thaiföldre, Japánba és Vietnámba is. Évtizedeken át dolgozott azon, hogy bizonyítsa a tea élettani hatását és mellékhatásmentességét.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"Nem csodaszerről van szó, amely máról holnapra hat. Hanem minimum 14 hétre van szükség, hogy a beteg legyengült immunrendszere 95 százalékra felemelkedjen, aktiválódjon. És ezzel az ún. dendritikus és a természetes ölősejtek száma is megemelkedik 80-90 százalékra. Ez igen fontos a rák elleni harcban, mivel az öngyógyító erő, az egyetlen olyan erő, amely mellékhatások nélkül meg tudja semmisíteni a ráksejteket."

Az is kiderült, hogy a tea megsokszorozza a kemoterápiás kezelés ráksejtölő hatását. A későbbi kutatások igazolták, hogy a hepatitis C, az influenza A vírusa és az Alzheimer-kór ellen is hatásos a keserű főzet. Fogyasztásával emelkedik az ún. Koenzim Q10 enzim, az antioxidánsok, valamint a szelén és a vas koncentrációja a szervezetben.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"Itt nemcsak egy trópusi teakeverékről van szó. Itt van egy vitamin, antioxidáns készítmény, miután a növényekben napjainkban egyre kevesebb a vitamin és ezt pótolni kell. Akkor hozzá jön még több Nobel-díjas kutató és orvos felismerése,   -   amit világszerte alkalmaznak már,  -   az orális és intravénás megadózis C vitaminnak az adagolása."

Persze a gyógyulás feltétele az is, hogy a beteg radikálisan életmódot változtasson, ha kell.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"A tüneti kezelés nem vezethet eredményre, ezt látjuk a klinikákon, rendelőkben is. A daganatot eltávolítják, de a beteg még nem egészséges, az okok ugyanis még megmaradtak. Ezért kell mindenkinek azon gondolkodnia, hogy az ő életében mik voltak, az elmúlt 10-15 évben a rák okai. Dohányzás, helytelen táplálkozás, lelki konfliktus, ezek is felelősek a rák fellépésért. És persze Magyarországon az amalgám tömések milliói."

Dávid Tamás professzor tudományos munkásságát 1994-ben az Osztrák Becsületrend Keresztjével, 2003-ban pedig nemzetközi Inter-Lyra Békedíjjal ismerték el. A kutatónak újabb tervei vannak.

Prof. mag. dr. Dávid Tamás kutató
"A klinikai kezelés, sebészet, kemo-, sugár-, hormon-, gén-terápia és a természetgyógyászat eljárásainak bölcs, egyénre szabott kombinációjára lenne a cél, de ez még egy vízió."

Hazánkban az orvosok többsége nem ismeri el a professzor munkásságát. Ám szerinte az, hogy 15 év alatt 9 ezer magyarnak is segített a gyógyulásban, mindennél többet ér. Olyan eredmény, amely a jövőbe mutat.

Kloiber Alexandra
Magazin
2008-04-11 |

  ^ oldal tetejére

VISSZA  A HÍREKHEZ