VISSZA  A HÍREKHEZ

SEGÍTSÉG A RÁK LEGYŐZÉSÉBEN

 

A rák súlyos betegség, mely a fejlett ipari országokban tucatjával szedi áldozatait. Az indiánok körében, a trópusi őserdők mélyén azonban egyáltalán nem ismerik az emberek ezt a betegséget. Hogy mi lehet ennek az oka? Ez a kérdés foglalkoztatta dr. Dávid Tamást, a bécsi sejtkutató laboratórium tudományos főigazgatóját is, amikor 16 évvel ezelőtt nyakába vette az őserdőket, és kutatásokba kezdett először Amazóniában, majd Dél-Kínában, Thaiföldön, Vietnamban és Japánban. Dr. Dávid Tamás nemrégiben Zalaegerszegen járt, és előadás keretében számolt be kutatásairól és azok sikeréről.

- 16 évvel ezelőtt kezdtük meg kutatásainkat azzal a céllal, hogy immunerősítő és antitumorális anyagokat keressünk Amazóniában és a trópusi őserdőkben - avatott be a részletekbe a bécsi sejtkutató laboratórium főigazgatója. - Kutatásaink során olyan növényekkel találkoztunk, amelyek felhasználásával a sámánok, az indiánok "háziorvosai" ma számunkra még gyógyíthatatlannak minősülő betegségeket gyógyítanak. Bár a dél-amerikai sámánok nemigen beszélnek idegeneknek a titokzatos őserdei növények gyógyhatásairól, egy sámán mégis beavatott engem néhány, a természet által kínált és kipróbált ősi gyógymódba. Megtanulhattam, mely növényekből lehet olyan teakeveréket készíteni, ami erősíti az ember immunrendszerét oly mértékben, hogy maga a szervezet segít magán a legsúlyosabb betegségek leküzdésében. Hazatérésünket követően hozzáfogtunk a trópusi őserdőből hozott anyagok  tudományos bizonyításához. Vizsgáltuk azok hatásait és mellékhatásait.

16 év fáradságos kutatómunkát követően  -  melyet az osztrák állam, bankok és vállalkozók finanszíroztak több száz millió schillinggel  -   sikerült analizálni az indiánok által CoD-teának keresztelt ősi teakeveréket. A bécsi sejtkutató laboratórium munkatársai dr. Dávid Tamás vezetésével kiderítették a tea összetételét, majd a növényeket egyenként, valamint összességében is vizsgálták. Arra keresték a választ, hogy milyen bioaktív hatóanyagokat tartalmaznak ezek a növények.

16 év után büszkén mondhatom, hogy a legkorszerűbb módszerek segítségével sikerült bizonyítanunk ennek a CoD-teának az antitumorális hatását. Ugyanakkor immunerősítő is ez a tea, és gátolja a daganatsejtek kialakulását. Bizonyítani tudtuk, hogy a tea indukálja bizonyos rákos sejtekben a daganatsejtek szétesését, és megakadályozza az áttétekhez vezető erek képződését. A lényeg pedig az, hogy a CoD-teának  nincsenek mellékhatásai.   
A fitokémiai, mikrobiológiai és klinikai kutatások elvégzését követően olyan embereknek bocsátották rendelkezésükre a teakeveréket, akiken az orvostudomány gyógyszeres, kemoterápiás és radioterápiás módszereivel már nem tudott segíteni. CoD fitoterápiás kezelést kaptak a páciensek, amely a teakeverék fogyasztása mellett szigorú diétával párosult. A kezelt rákos betegek 60 százalékánál szép sikereket értek el. A kezelés következtében fokozatosan erősödött a páciensek szervezete, csökkentek fájdalmaik. Rendkívüli mértékben javult a betegek életminősége és egészségi állapota. Magyarországon közel 2800 betegnek hosszabbította meg életét a fitoterápiás rendszer. Három százalékuknál teljesen eltűntek a rákos daganatok, 51 százalékuknál kisebbek lettek, 46 százalékban pedig sikerült stabilizálni a betegek állapotát.

A CoD-tea és a hozzá kapcsolódó fitoterápiás rendszer nem csodaszer, bár a rák korai stádiumában a sebészettel, a kemo- és radioterápiával együtt alkalmazva gyógyuláshoz vezethet - vallja dr. Dávid Tamás. - Közismert tény, hogy a rákos megbetegedések hatvan százalékban a helytelen táplálkozás következményei. Az őserdők lakói, az indiánok még ma is úgy táplálkoznak, ahogy a homo sapiens négy és fél millió éven keresztül táplálkozott. Főleg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak, javarészt természetes anyagokat, tartósítószer nélkül, egy kis hallal, hússal kiegészítve. Ez lehet tehát az oka, hogy ők nem ismerik a fejlett ipari országokban pusztító krónikus degeneratív betegségeket. A helytelen táplálkozás, káros szenvedélyek  és a stresszes életmód az immunrendszer tartós gyengeségéhez és a rák kialakulásához vezethet. A bécsi sejtkutató intézet alapítványa  hazánkban is létrehozott Győr mellett, Lébényben egy  költségmentes CoD Rák Információs központot.                                                                                 

Frauenhoffer Márta

 ^ oldal tetejére

VISSZA  A HÍREKHEZ