TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT, MEG A SUGÁRKEZELÉST!

TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT, MEG A SUGÁRKEZELÉST!

Dátum: 2014. július 21. 20:38

Tárgy:: Rákos betegek követeljék a nagy dózisú (20.000 -100.000 mg) C-vitamin infúzióban való bejuttatását a szervezetükbe! Joguk van rá!

TAGADJUK MEG A KEMOTERÁPIÁT,             MEG A SUGÁRKEZELÉST!

Minden magyarnak törvény adta joga C-vitamin terápiát kérni, azzal együtt, hogy visszautasítja az immunrendszert romboló kemoterápiát és az esetleges sugárkezelést. Minden magyar kórház kötelessége ezt a kérést teljesíteni.

Egészségügyi Törvény ide vonatkozó pontjai:

6. § Minden betegnek joga van sürgős szükség esetén ő az életmentő, illetve a súlyos vagy maradandó egészségkárosodás megelőzését biztosító ellátáshoz, valamint fájdalmának csillapításához és szenvedéseinek csökkentéséhez.

8. § (3) A beteg bármely, a kezelőorvos által megállapított diagnózissal, illetőleg javasolt terápiával, valamint fekvőbeteg-gyógyintézetből történő tervezett elbocsátásával vagy más egészségügyi szolgáltatóhoz történő beutalásával kapcsolatban kezdeményezheti más orvos által történő vizsgálatát. E sorok írásakor Magyarországon - állami kórházban - egy rákos beteg már részesül C-vitamin terápiában, aki nem kap mellette sem kemoterápiát, sem sugárkezelést.
Ehhez az alábbi nyilatkozatot kell tenni :

NYILATKOZAT (minta)                                 Alulírott .............................................................................. (születési hely,idő,személyi szám stb.) ......................................... alatti lakos saját erkölcsi és anyagi felelősségemre kérem és vállalom a mellékelt protokoll szerinti intravénás C-vitamin kezelést. Az ebből esetlegesen előforduló szövődmények tekintetében lemondok a ................................. Kórházzal szembeni minden kártérítési igényemről.     2014. ........................ ......... ........................................................ aláírás                                        Tanúk: ................................................... ....................................................... aláírás   aláírás

Név, cím, szem.ig.sz. stb. Név, cím, szem.ig.sz. stb.


Amennyiben adott intézmény vissza akarja utasítani a beteg vagy családtagja(i) kérését, kérje meg, tegyék ezt írásban és forduljon a kórház betegjogi képviselőjéhez.

A szájon át adott C vitamin felszívódása nem éri el azt a plazma C vitamin szintet, amit az intravénásan adott esetben mértek. Emellett azt is leírták, hogy az intravénásan adott C vitamin a ráksejtekre nézve toxikus (6).  A legtöbb emlős, az ember, és a főemlősök az L-gulonolakton oxidáz hiány miatt nem képesek előállítani glukózból a C vitamint. Ezért a megfelelő mennyiséget tápanyagokból és kiegészítőkből kell felvenni.

A C vitamin, mint antioxidáns központi szerepet játszik a lizinből történő L-karnitin szintézisben, az ingerületátvivő anyagok szintézisében, a citokrom p-450 aktivitásában, a koleszterol anyagcserében, az exogén anyagok méregtelenítésében                  (7-10). Amikor nagy dózisban adják akkor a C vitaminnak "energiageneráló" hatása lehet (11). Az egészséges emberekéhez hasonlítva a rákos betegek C vitamin szintje a vérben szignifikánsan csökken, mert a rákos pácienseknek több C vitaminra van szükségük (12, 13).

A végső stádiumú, rákos betegeknek, akiknek kevesebb, mint 6 hónap túlélést állapítottak meg, a jobb életminőség ugyanolyan fontos, mint a rák kezelése.

Ennek a tanulmánynak az a célja, hogy a nagydózisú C vitaminkezelés után megvizsgálják az életminőségben bekövetkezett változásokat.   A C vitamin terápiás jelentőségét - beleértve a rákellenes hatását, pozitív befolyását a központi idegrendszerre és a mentális képességekre, hatását a fájdalom enyhítésére, közreműködését az energia keletkezésében - valószínűnek tartották, amikor végső stádiumú rákos betegeket kezeltek vele. A C vitamin rákellenes hatásai: a tumorsejtek fokozott citotoxicitása, kollagén szintézis befolyásolása, antioxidáns hatása, immunrendszer serkentése és bizonyos aminosavak koncentrációjának befolyásolása.

Először, a ráksejtek legyőzésének mechanizmusa magyarázza, hogy a C vitamin a vérben dehidroaszkorbátsavvá oxidálódik, ami a glükóz transzporttal szabadon átjut a sejtmembránon. Amikor a dehidroaszkobátsav bejut a ráksejtekbe a glutathion aszkorbinsavvá alakítja (C vitamin), amely nem juthat ki a ráksejtből.  Ez az aszkorbinsav aztán ismét dehidroaszkorbáttá alakul és H2O2 -t produkál, ami károsítja a ráksejteket (15). A ráksejtek környékén magasabb C vitamin szintet találtak, mint a normál sejtek körül (16). Casciari és munkatársai közölték, hogy a tumorsejtek apoptózisa az összes páciens 42.9 % -ában, a nekrózis 24.4 %-ában figyelhető meg, ha a páciensek vérében a C vitamin szintje 11.2 mM volt. Leírták, hogy az apoptózis 57.6 %-ra, a nekrózis 33.1 %-ra emelkedett, ha a plazma C vitamin szintje magasabb, 33.7 mM volt (17).

 Másodszor a kollagén szintézis fokozódása gátolja a ráksejtek növekedését, ami a ráksejtek apoptózisához és nekrózisához vezet (18). A ráksejtek kollagenáz enzimet bocsátanak ki, ami oldja a sejtek és szövetek közti kollagént. Ez azt jelenti, hogy az enzim feloldja a bazális membránt. A kollagén állapota és az extracelluláris hálózat képessé teszi a ráksejteket, hogy bejussanak és károsítsák a normál szöveteket. A C vitamin által fokozott kollagén szintézis növeli a membrán mechanikai integritását és kohézióját, így megakadályozza a ráksejtek növekedését.

Harmadszor a C vitamin antioxidáns tulajdonsága megakadályozza a szabad gyökök okozta ráknövekedést (3, 19). Igen érdekes, hogy a ráksejtek felveszik a C vitamin oxidált formáját. Negyedszer a C vitamin elősegíti az immunrendszer működését, növeli a fertőzések elleni harcban szerepet játszó fehérvérsejtek számát és az interferon szintet, így a ráksejtek visszaszorulnak és megsemmisülnek (20, 21).

Végül a testfolyadékokban a C vitamin meg tudja változtatni bizonyos aminosavak szintjét, kimeríti a tumor gyors növekedéshez szükséges lysine és cystein aminosavak optimálisan szükséges mennyiségét (22, 23).  A C vitamin hatása a központi idegrendszerre és a mentális képességre a következő mechanizmuson alapszik: Először a megnövekedett cAMP szint képessé teszi a C vitamint, hogy blokkolja a foszfodiészterázt (cAMPlebontásáért felelős enzim), így a cAMP nem bomlik le (24). A vér emelkedett cAMP szintje fokozza a mentális képességet. Másodszor a C vitamin szintén megakadályozza a toxikus ingerületátvivő anyagok kialakulását. A C vitamin hiánya beindítja az adrenalin és a noradrenalin oxidációját, adrenalokrom és noradrenokrom keletkezik melyeknek toxikus hatása különböző problémákat vet fel (25). 

A C vitamin hatásának a fájdalom enyhítésére számos magyarázat van (26). Először cAMP által serkentett gyulladás ellenes hatása van, ami emeli a szteroid termelést. Másodszor csökkenti a vér Ca szintjét és növeli a csontok Ca felvételét, következésképen enyhül a csont fájdalma (27).  Az utóbbi időben felfedezték, hogy a C vitamin támogatja a test energia utánpótlását (28). Ezt a vitamin az oxidációs redukciós potenciáljával oldja meg, ugyanis képes elektronokat adni a mitokondrium elektron szállító rendszerének, az energiatermelés növeléséhez. 

Mióta Szentgyörgyi 1928-ban először közölte a C vitamin hatásosságát, tanulmányok jelentek meg ebben a témakörben és a rákellenes hatása még jelenleg is vitatéma. Cameron és munkatársai szerint a vitamin előnyös a rákkezelésben. Viszont a Mayo Klinika szerint nincs rákellenes hatása (5). (Moertel et al. /Mayo klinika/ csaltak,  csak szájon át adtak minimális C vitamin dózist!  -  szerk.) A vizsgálatokat végzők, az ellentétes eredmények miatt, idézték a különböző kezelési módszereket. Korábban, intravénásan 10 g C vitamint alkalmaztak és ugyanakkor szájon át is adták, később aztán csak szájon át. Padayatty és munkatársai bizonyították, hogy nehéz elérni a plazma 220 M/L C vitamin szintjét, ha csak szájon át adják. Ez a szint szükséges a rákellenes hatáshoz és intravénás adással elérhető (6). Eredményeik tudományos alapot adtak ahhoz, hogy a C vitamint intravénásan alkalmazzák a rák gyógyításában.  A C vitamin vizoldékony és nagy dózisban alkalmazva sem toxikus. Ez a kezelés csak úgy alkalmazható, ha a páciens nem szenved glukoz6foszfát dehidrogenáz hiányban (29). Ezeknél a pacienseknél hemolizis léphet fel. Mielőtt a kezelést alkalmaznák, tesztelni kell, hogy van-e ilyen hiányosság. 

Bár a rákellenes hatással kapcsolatban még mindig van ellenvélemény,
a C vitamin használata úgy tekinthető, mint, egy biztos és hatásos terápia a végső állapotú rákos betegek  életminőségének javítására.

Dr. Linus Pauling azért kapott Nobel díjat 1952-ben (azóta is Ő a egyedüli orvos, aki egyedül is kapott orvosi Nobel-díjat!, az elsőt  Szentgyörgyivel közösen kapták a C-vitaminért)), mert megállapította és tudományosan igazolta is azt a megállapítását, hogy egy felnőtt embernek naponta 16.000 -20.000 mg C-vitaminra van szüksége.

Ő maga is annyit szedett, s én is már jó 10 éve napi 20-25 ezer mg-nyit viszek be a szervezetembe nyújtott felszívódású C-1000-sek formájában (4000 mg), valamint 16-20 ezer mg-ot patikai aszkorbinsavval, desztillált vízzel és csipkebogyószörppel készített 1 literes ital formájában, a nap során apró kortyokba elosztva fogyasztom el. 

 

Weixl-Várhegyi László

a Tudományos Rendőrség alapító tagja és szóvivője, a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületének tagja, természetgyógyász, ny.r.mérnök-alezredes

Tel/fax:06-27-350-204                             weixl.varhegyi.laszlo@gmail.com

 

 

 

Vissza