II. Kerülendő táplálékok

 


A következő ételekből csak ritkán és csak nagyon keveset fogyasszon!

- Tejtermékek:

a sovány joghurt és sajt, valamint az ezen alapuló termékek kivételével

- Tojás

hetente maximálisan 3 tojássárgája

- Bárány és kecskehús

VisszaVISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ

 

III. Radikálisan kerülendő táplálékok

A következő termékek feltétlenül kerülendők és a jövőben ne is szerepeljenek étrendjén:

Húsfélék

sertéshús, marhahús, kolbász, szalámi, szalonna, sertés- és marhahúsból készült felvágottak, belsőségek, sült hús, füstölt hús, sózott- vagy pácolt hús

Zsiros hal valamint tengeri állatok

zsíros fajták, konzerves termékek, melyek kémiai anyagok, tartósítószerek, színezőanyagok hozzáadásával készültek, valamint a környezet által befolyásolt termékek.

Vigyázat a tengeri halak és kagylók fémtartalma káros!

Zsiros tejtermékek

zsíros sajtfélék, margarin, különösen a félzsíros margarin

Növényi eredetű termékek permetezett és trágyázott vagy sugárbehatásos termékek, liszttermékek mint pl. a fehér és szürkeliszttermékek

Fűszerek

erős ill. csípős fűszerek mint pl. chili, erős bors és paprika, valamint szintetikus fűszerek, rejtett magas sótartalmú fűszerek (leveskocka)

Édességek, édesítőszerek

cukor, cukorpótló, csokoládé valamint minden cukorral és cukorpótlóval készített termékek és fagylalt.

Tartósítószerek

ételek, melyek kémiai anyagok, tartósítószerek, színezőanyagok hozzáadásával készültek.

Normális koszt

egyszerinél többször felmelegített ételek

Ismételt felmelegítés káros!

Italok

minden ital mely kémiai anyagok, tartósítószerek, színezőanyagok hozzáadásával, cukorral vagy cukorpótlóval készültek, valamint szeszes ital és kávé.

Az ilyen formájú táplálkozási és életviteli átállás életbevágóan változtatja meg eddigi szokásait. Viszont, ha ez az átállási folyamat sikerrel jár, rá fog döbbenni arra, hogy az eddig előnyben részesített ételek nagy része íztelenné vált, a természetes táplálékok pedig ezzel szemben ízletesebbnek tűnnek és fogyasztásuk élvezettel jár.

VisszaVISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ