A Cod(tm)-Teakúra

A CoD™ - teakúra a CoD™ - gyógyteából -- ami túlnyomórészt trópusi növények keveréke -- zöldteából és zsályateából áll.

A teakúrát bizonyos rendszer alapján kell alkalmazni. Ez a rendszer a következőkből áll:
 

Hogyan kell a teákat elkészíteni?

-gyógytea

Tegyünk 10 gramm teaport (kb. 2 mérőkanál) egy kerámia vagy agyagedénybe, öntsünk rá 3/4 liter hideg szénsavmentes ásványvizet úgy, hogy a teaport teljesen elfedje és elkeveredjen vele.
Ezt a keveréket hagyjuk 12 órán át szoba-hőmérsékleten állni.
A vízzel fakanállal összekevert teaport jénai, kerámia vagy agyagedényben 30 percig kíméletesen forraljuk (egészen kis lángon forrjon).
A tea kihűlése után szénsavmentes ásványvízzel 3/4 liter összmennyiségre feltöltjük, a forrásnál elpárolgott mennyiség pótlása céljából.

Ízlés szerint kevés mézzel és citromlével ízesítjük. A 3/4 liter teát 1/4 literenként étkezések előtt egy órával éhgyomorra, lassan kortyolgatva fogyasztjuk.
Jól záródó sötét fényvédett üvegben hűtőszekrény hőmérsékleten tároljuk.

Figyelem!
Kizárólag csak eredeti CoD™- gyógytea keveréket használjon!

-zöldtea

Forraljon fel 1/8 liter friss tiszta ivóvizet. Öntse rá a forrásban lévő vizet 1,2 gramm CoD™-zöldteára (egy csapott evőkanál) és hagyja 6 percig állni. Átszűrés után (ne használjon fémszűrőt) a CoD™-zöldtea iható.
A CoD™-zöldtea helyett használható a gyógynövény boltokban kapható zöld tea is. Vigyázni kell azonban, hogy csak a Sencha fajtának a legjobb és biológiailag termesztett változatát használja.
Esetleges koffeinérzékenység esetén 30 másodperccel az első felforralás után öntsük le a vizet és a már leszűrt tealevelekkel ugyanúgy mint az előbb leírtakban készítsük el a teát és hagyjuk 6 percig állni.

-zsályatea

1,2 gramm (1 púpozott teáskanál) CoD™-zsályateát 1/8 liter forrásba lévő vízben 3 percig forralunk. Átszűrés után (fémszűrőt ne használjunk) a CoD™-zsályatea iható állapotban van.
Lehet több adagot is egyszerre készíteni és azután a CoD™-zsályateát hidegen fogyasztani. Ügyeljen azonban arra, hogy sohase főzzön egyszerre többet, mint 2 napra való adagot!
A CoD™-zsályatea helyett használhat gyógynövénybolti zsályateát is. Arra azonban ügyeljen, hogy eredeti zsályatea legyen (a Földközi tenger vidékéről)!

VisszaVISSZA A TARTALOMJEGYZÉKHEZ