NYITÓOLDAL Sorselemzés    Kronobiológia   Gyermeknumerológia      Tarot        Numerológia
              Tanácsadás

 


Fotó:Ligeti Nagy Tamás

   

Olvastam Kisgyörgy Lajosnéról, Baba néniről, aki nemrégiben ünnepelte a 100. születés-napját, és aki  - biztosan kevesen tudják – 123-szoros országos bajnok sportlövő. Ő az, aki tíz éve még vígan síelt, ma már kevés tenisszel, de annál több kertészkedéssel tölti az idejét.

Olvastam  dr.Juhász Árpád geológusról, aki hamarosan 80 éves lesz, és még járja a világot.

Számtalan  földrajzi ismeretterjesztő filmet készített, szakértőként, műsorvezetőként láthattuk a televízióban, könyveit pedig nagy élmény olvasni szinte minden korosztálynak. Ahogy mondja: “Nincs időm megöregedni!

A két kiemelt életút igazolja, hogy a szellemi torna és a fizikai mozgás az igazi gyógyír az évek múlására. Gyakran eszembe jut édesanyám, aki az egyszerű, természetes étkezést tanította:

    


Fotó: Bartos Gyula

  

“Mindenből enni kell, de nem szabad semmit túlzásba vinni. Szüksége van a szervezetnek zsírokra, húsra, gyümölcsre, zöldségre, édességre, vagyis mindenre, amit a természettől kaptunk. Semmit nem szabad megvonni magunktól, de be kell tartani az ősi tanácsot: reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj, mint egy polgár, és vacsorázz, mint egy koldus.”

Ennek a tanácsnak és a jógának, a tornának köszönhetően soha nem ingadozott a súlyom, és nem híztam meg. A mozgás fontosságáról és az étkezés ésszerűségéről próbálom meggyőzni a környezetemben élő nőket, férfiakat, remélve, hogy nem a sokadik diétát próbálják ki, hanem  “az arany középút” szemléletét használják élet-módváltásukhoz.